A legjobb sors, ami egy mangónak juthat, az, ha elkészítitek belőle ezt a kaját! Nagyon jó, édeskés ízt ad a pikáns currynek, ami a csirkének is jól áll.

A mangós csirke elkészítésének első mozzanataként egy lábasban olajat hevítünk, lepirítjuk rajta a fomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, majd a 2 cm-es darabokra vágott csirkekockákat is. Az egészet 5-6 perc alatt jól lepirítjuk, majd hozzádobjuk a megpucolt, sztén 2 cm-es darabokra kockázott mangót. 

Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel, a currypasztával és a sűrített paradicsommal, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a kókusztejjel, és közepes lángon hagyjuk 25 percet rotyogni.

Ha letelt az idő, hozzáadjuk a kókuszkrémet és belereszeljük a lime héját, valamt belefacsarjuk a levét is. Hozzákeverjük a frissen aprított koriert is, amiből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz. A kész ragut rizzsel és egy-egy cikk lime-mal tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk a korierzölddel.

mangos-csirke
Mangós csirke (Fotó: Street Kitcen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a mangós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A mangó még nem kifejezetten elterjedt hazánkban, pedig egy nagyon sokszínű alapanyag, ami amellett, hogy önmagában is egy ízletes gyümölcs, egy csomó fogásnak ad egzotikus ízt. Az ázsiai konyhában kifejezetten elterjedt, és nem csak édességekhez használják fel. Most mutatunk pár fogást, amek remekül áll a mangó, ha éppen sikerült beszereznetek egyet.

Chapati mangós-currys hummusszal

Mangós-fetás tésztasaláta kacllel

Sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük