Ha gluténérzékeny vagy, de megkívántad a palacstát, akkor sem kell lemondanod róla, hiszen rizslisztből is kiváló palacsták készítőek.

A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a rizslisztet, a tejet, a sót, a kristálycukrot és a sütőport, majd egy botmixer segítségével az egészet csomómentesre keverjük. A biztonság kedvéért egy szűrőn is átszűrjük, hogy tuti csomómentes legyen. 

Egy palacstasütőt vékonyan kiolajozunk (nem öntjük bele a teljes megadott mennyiséget, egyszerre maximum 1 teáskanálnyira lesz szükség!), és közepesen erős hőfokon felforrósítjuk. Beleöntünk egy adag tésztát és az egyik oldalt kb. 1, a másik oldalt kb. fél percig sütjük. Értelemszerűen a második oldalt kell kevesebb ideig sütni. A megsült palacstákat megkenjük a lekvárral, feltekerjük és porcukorral megszórva kínáljuk.  

palacsta-rizslisztbol
Palacsta rizslisztből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Gluténmentes édesség recepteket keresel a barátaidnak, vagy éppen magadnak? A palacsta rizslisztből nevű receptünk után ajánljuk a következő fomságokat is, hiszen mdenki megérdemli, hogy mennyei palacstát majszolhasson bármikor, bárhol!

Gluténmentes banánkenyér

Gluténmentes piskótatekercs

Rizslisztes piskóta

Gluténmentes aranygaluska

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük