Szaftos, édes, puha tésztájú, eperrel gazdagított süti, ami egy jó reggeli kávé vagy egy bögre tea mellé tökéletes napdító lehet!

Az eperkenyér elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a  tojásokat, majd a tejet is, és elkeverjük. Hozzáforgatjuk a citrom reszelt héját, és beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.

Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk kis kockákra vágott eperrel, és éles késsel szeleteljük.

eperkenyer
Eperkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc

Ha tetszett az eperkenyér recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Az eperszezon sajnos nagyon rövid ideig tart, ezért érdemes jól betárazni az apró piros gyümikből és mdenfélét gyártani belőlük, amíg még lehet. Mutatunk még néhány receptet, mit készítsetek belőle!

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Cukormentes habos mákos eperrel

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük