Az almát mdenhez is fel lehet használni, mufftésztába keverve pedig igazán bomba hatást ér el. Az almakockák még szaftosabbá teszik az eleve pihepuha tésztát. Tökéletes opció mden alkalomra!

Az almás muff elkészítéséhez az almát megpucoljuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk és megszórjuk a porcukorral és fahéjjal. 5-6 perc múlva leöntjük róla a levet, amit eresztett.

A lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük egy keverőtálban, egy másikban pedig az olajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát is összedolgozzuk.

A száraz keveréket beleszitáljuk a tojásos-tejes mixbe, csomómentesre keverjük a mufftésztát, majd beleforgatjuk az almakockákat is. A tésztát muffkapszlikkal bélelt sütőformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük. 

Fapálcikával tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e a muff. Ha beleszúrjuk a sütibe és tisztán jön ki, akkor a tészta teljesen átsült. Fogyasztás előtt mimum 15-20 percig pihentetjük a muffokat.

almas-muff
Almás muff (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 22-25 perc
  • Pihentetés: 20 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Almának áll a világ! Ha te is bírod ezt a gyümölcsöt, akkor a következő recepteket is próbáld ki az almás muff után!

Habos almás

Fűszeres almás galette

Mi almás pite nyalókák bolti tésztából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük