Ha nekem kellene elneveznem ezt az ételt, nyugodt szívvel mondanám rá, hogy hamis vadas. Ízében rendkívül hasonlít egy jó vadasra, az elkészítése mégis töredék időt vesz igénybe.

Az Eszterházy-tokány első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon 7-9 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron, erős hőfokon kb. 2 perc alatt lepirítjuk az 1 x 5 cm-es csíkokra (azaz tokányra) vágott karajt. Hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, majd 2 perc pirítás után a kb. 1 x 5 cm-es hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor az elpárolgott, öntünk hozzá 150 ml vizet, és közepes hőfokon kb. fél órát pároljuk. 

Hozzáadjuk a mustárt, a habtejszínt, a citrom kifacsart levét, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. A végén beledobjuk a vajat, elkeverjük, és ezzel kész is a ragu.

A szarvacskatésztát bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírtak szert, és ezzel tálaljuk a ragut, amit megszórunk a félretett szalonnapörccel.

eszterhazy-tokany
Eszterházy-tokány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett az Eszterházy-tokány recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük