A bodag gyakorlatilag egy krumplis lepény és egy pogácsa szerelemgyereke. Kívül és belül puha, isteni fom, úgyhogy ne felejtsétek el kipróbálni! 🙂

A krumplis bodag első lépéseként a burgonyát héjastól megfőzzük bő, enyhén sós vízben. Miután kicsit hűlt, lehúzzuk a héját, és egy burgonyanyomón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a tejjel, és 3-4 percig hagyjuk pihenni. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zsírt, sózzuk, borsozzuk, aztán mehet bele a kihűlt burgonya és az élesztős tej is. Alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 45 percig kelesztjük. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű „pogácsákat” szaggatunk belőle. Pár helyen 1-2 mm mélyen bevagdossuk a tetejüket, újra letakarjuk és kb. 15 percig kelesztjük. Majd lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

krumplis-bodag
Krumplis bodag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: kb. 1 óra
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több krumplis nasi:

Krumplihéjchips

Krumplis palacsta

Sajtos krumplikrokett air fryerben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük