A chutney-k igazán feldobnak mden fogást a pikánsságukkal: egyszerre édesek, sósak és savanykásak. Eheted húsok mellé, pakolhatod vega fogásokba, mehet burgerekbe vagy akár kenyérre is kenheted. Nekem ez a mangós kifejezetten nagy kedvencem lett! Ne legyél rest te is bátran kilépni a komfortzónádból ezzel az isteni chutney-val.

A mangóchutney elkészítésének első lépéseként a mazsolát 30 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

Az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott mangót. Ízesítjük a chilipasztával, a cukorral és a mustármagporral, és hozzáadjuk az előre beáztatott mazsolát. Alaposan elkeverjük, aztán felöntjük a vízzel. 

Alacsony lángon mimum 35 percig főzzük, hogy a nedvesség valamennyire elpárologjon belőle, az alapanyagok pedig vajpuhára főjenek. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az ecetet, de ha az épp ncs kéznél, egy lime levével is pótolható. Összerottyantjuk, és kész is van a brutál ízes chutney!

mango-chutney-1
Mangóchutney (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a mangó chutney receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nem akarunk senkit becsapni, úgyhogy nem titkoljuk, mennyire jó a házi készítésű chutney! Ez a pikáns, édeskés mártogatós kiválóan illik húsok és sajtok mellé, koncentrált ízével remekül feldobja a jól megszokott fogásokat. A mangó chutney után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:

Sárgabarackos chutney

Fügechutney

Almás chutney

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük