Ki tudna ellenállni egy egyszerűen elkészítő, ropogós, zabpelyhes tésztás, eperragus sütek? Szertem senki. Készítsétek el reggelire, vagy akár gyors vacsi utáni desszertnek!
A sült epres-zabpelyhes reggeli szuper gyümölcsös napdító! Első lépésként 2-3 szem eper kivételével az epreket kicsumázzuk és negyedekbe vágjuk. Összekeverjük a cukorral és a vaníliaaromával, és a sütőtál aljára szórjuk.
A zabpelyhet alaposan összekeverjük a mulaliszttel, a mézzel, a vajjal, a cukorral és a sóval, és egyenletesen az epres réteg tetejére szórjuk. A maradék pár szem epret negyedekbe vágva a süti tetejére rakjuk, és mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Végül megszórjuk egy kis porcukorral, ezután már ehetjük is a fom reggelket! Ha pedig csak simán, desszert gyanánt készítitek el, egy kis vaníliafagyi sem rontja el az összhatást! 🙂
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mden évben alig várjuk, hogy beköszöntsün az eperszezon! A friss epernél jobb gyümölcsöt elképzelni sem tudunk. Magában éppen annyira jólesik falatozni, mt összedobni belőle valamilyen könnyű és frissítő desszertet. Szerencsére rendkívül sokrétűen felhasználható: pohárkrémekbe ugyanolyan jól passzol, mt muffba, tortába vagy éppen kevert sütikbe. Ha bejött a zabpelyhes reggeli, akkor próbáld ki ezeket az epres fomságokat is:
Epres-rózsaborsos brownie
Egyszerű epres piskóta
Sütés nélküli epres sajttorta