A rakott burgonyát mdenki ismeri. Ez a verzió viszont abban segít, hogy valóban egy brutál szaftos végeredményt kapjuk. És csak a rétegezési technikán változtattunk egy cseppet. Tessék csak kipróbálni! 🙂

A szaftos rakott krumpli elkészítéséhez  a burgonyát megfőzzük héjastól, sós vízben. Ha megpuhult, lehűtjük, megpucoljuk, és 0,5 cm-es karikára vágjuk. Egy keverőtálban a tejfölt, sót, borsot elkeverjük és hozzátesszük a szeletelt burgonyát, és óvatosan összekeverjük, hogy mél kevésbé törjük össze a burgonyát. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt és ezeket is lehűtjük, megpucoljuk és tojásszeletelővel felkarikázzuk és félretesszük. 

A kolbászt 0,5 cm-es karikára felvágjuk és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten elkezdjük pirítani. Ha már elkezdi kiadni a zsírját, ami kb. 2 perc, hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát és megdszteljük rajta, sztén kb. 2 perc alatt. Végül hozzákeverjük a 2 cm-es kockára vágott paradicsomot és paprikát.

Jöhet a rétegezés. A tepsi aljába szedjük a tejfölös burgonya felét, erre halmozzuk rá a kolbászos ragut, beborítjuk a szeletelt tojással és befedjük a maradék tejfölös burgonyával, majd bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-50 percre, míg szépen meg nem pirul a teteje.  

szaftos-rakott-krumpli
Szaftos rakott krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 45-50 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több rakott kaja:

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

Rakott kel gyerekeknek

Sajtos rakott zöldbab

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük