Pihe-puha piskóta, amihez nem kell méregetni mérlegen semmit, mert elég csupán egy kanál, habverő és két tál a tökéletes eredményhez.

A 6 tojásos piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

A sárgáját sztén kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a fehérjehab felével fellazítjuk, végül a másik felével nagyon óvatosan átkeverjük, itt már nagyon vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, a középen egy kis mélyedést alakítva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 15 percre, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és így sütjük további 20 percig a piskótát.

Miután megsült, kyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni benne, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. 

Végül körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel. Leemeljük róla a formát, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt megtöltenénk a tetszőleges krémmel.

6-tojasos-piskota
6 tojásos piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük