Gyorsan, kevés energiával elkészítő egytálétel, amely számomra azért is jolly joker, mert egy vágódeszkát és kést kell csak elmosogatni utána. Na jó, meg a lábost! 😀

A tavaszi rizses hús elkészítéséhez először a vörös- és a fokhagymát fomra vágjuk, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon 3-4 perc alatt, majd a tűzhelyről lehúzva meghtjük a fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és további 2-3 perc alatt lepirítjuk.

A húshoz adjuk az 1 cm-es kockákra vágott paprikát, paradicsomot és répát, felöntjük 100 ml vízzel, és kb. 20 percig főzzük fedő alatt.

Amikor a répa is kezd megpuhulni, hozzáadjuk a rizst, felöntjük a maradék vízzel és lefedve, közepes vagy annál kicsit kisebb lángon, időnként megkevergetve kb. 20 perc alatt készre főzzük az ételt. Az utolsó 5 percben belekeverjük a borsót is. Tálalásnál fomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.

tavaszi-rizses-hus
Tavaszi rizses hús (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Ha tetszett a rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Színes recepteket keresel? A tavaszi rizses hús után ezeket is készítsd el ebben a szezonban!

Extra cuccos tavaszi mestrone

Tavaszi zöldségcurry naan kenyérrel

Medvehagymás omlett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük