Nem, semmi köze a madárhoz. Maximum annyi, hogy ez is tud repülni. Mégpedig bele a szádba! De nem magától, csak ha egy villával rásegítesz. És érdemes nagyra nyitni közben a szádat.. 😀
A cke elkészítésének első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon 6-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. A visszamaradt zsíron 2-3 perc alatt megpirítjuk az ízlés szert átmosott káposztát, majd félretesszük.
A krumplit megpucoljuk, 2 cm-es kockákra vágjuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A vizet sózzuk, és addig főzzük a krumplit, amíg teljesen meg nem puhul. Ekkor leszűrjük, de a főzővizet megtartjuk. 250 ml-t visszaöntünk a krumpli mellé a lábasba, és egy krumplyomó segítségével összetörjük a krumplit.
Alacsony hőfokon tovább főzzük és kis adagokban elkezdjük hozzáadni a lisztet. Mdeközben folyamatosan kevergetjük, hogy a krumpli felvegye a lisztet, ami 2-3 percet vesz igénybe. Amt ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről és egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából, amiket egy serpenyőben, forró zsíron, oldalanként 1-2 perc alatt lepirítunk.
A megpirult ckéket a káposztával, a szalonnával és a tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a cke receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A krumpli az egyik legnépszerűbb konyhai alapanyag. Nem csak táplálól és olcsó, de a legegyszerűbb fogástól a legmenőbbig mdenben remekül felhasználható. Ha szeretnétek, ha a konyhai tudományotok nem állna meg a burgonyapürénél, akkor ezeket a recepteket érdemes csekkolnotok.
Tejszínes-spenótos krumpli besütve
Spanyol tortilla, a krumplis omlett
Darált húsos tepsis krumpli
Füstölt szalonnás tepsis krumpli