Egy gyors tésztás recept mdig jó, ha van az ember tarsolyában. Pláne, ha még a húst sem kell összedarabolni hozzá, mert konzerves tonhal van benne. Na ez az ételkülönlegesség pont ilyen. Villámgyors, nem koszolós és baromi fom.
Ehhez a gyors tonhalas tészta recepz először közepes hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Figyeljünk, hogy tényleg csak közepes hőfokon tegyük ezt, mert hajlamos gyorsan megégni. Hozzáadjuk a fomra vágott vöröshagymát, a negyedekre vágott koktélparadicsomot és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk.
A serpenyőbe tesszük a lecsepegtetett tonhalkonzervet, 1 perc pirítás után pedig felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. A tésztát sós, bő forrásban lévő vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a tonhalas raguval tálaljuk és megszórjuk reszelt parmezánnal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a gyors tonhalas tészta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bírod a megúszós megoldásokat, amikhez nem kell túl sok energiabefektetés és pikk-pakk ehetsz valami fomat? Mutatunk még néhány hasonlót!
Rántott sajt air fryerben
Tavaszi krumplis tészta
Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból