Nem tudom, hogy ennek az ételkülönlegességnek van-e bármi köze a térképen szereplő, egykor Magyarországhoz tartozó városhoz, de mdegy is, hiszen nem ezen múlik az íze.

A temesvári szelet első lépéseként a kenyérszalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon 5-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnapörcöt és félretesszük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt leipirítjuk a szalonna zsírján. Hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, pár perc dsztelés után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd fél perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a hússzeleteket. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst. 

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot és további 5 percig főzzük. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy legyen szaftja az ételnek. A lisztet csomómentesre keverjük a tejfölben, kanalazunk hozzá a főzőléből 1 merőkanálnyit, elkeverjük, majd besűrítjük vele az ételt. Szarvacskatésztával és tejföllel tálaljuk, végül megszórjuk a korábban lepirított szalonnával.

temesvari-szelet-2
Temesvári szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a temesvári szelet receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Jöhet még egy szelet?

Fokhagymás szelet

Frankfurti szelet

Párizsi szelet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük