Több néven is fut ez az ételkülönlegesség kis hazánkban. Grenadírmars, gránátos kocka, krumplis tészta. Egy azonban biztos: a végeredményt szte mdenki imádja.

A gránátos kocka első lépéseként a krumplikat megpucoljuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ügyeljünk rá, hogy a leszűrésnél 150-200 ml főzővizet tegyünk félre. Amíg fő a krumpli, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát is a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. 

Zsírt melegítünk egy lapos, kább szélesebb lábasban vagy nagyobb serpenyőben, és közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdszteljük benne a fomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a krumplit és erős hőfokon elkezdjük pirítani, miközben egy krumplyomó segítségével darabosra törjük. Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a főzővízzel, sózzuk, borsozzuk – ez utóbbit ne sajnáljuk –, és erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk, majd tálalunk. 

granatos-kocka
Gránátos kocka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több tészta, amit mdenki ismer és szeret:

Kolbászos túrós csusza

Káposztás tészta

Copfocska paprikáscsirke-szószban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük