A rántott sajttal szertem mdenki úgy van, mt Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen verzióban jöhet. Most éppenséggel nem bő olajban, hanem air fryerben sütöttük ki.

A rántott sajt air fryerben recept elkészítésének első lépéseként a sajtot felvágjuk kb. 100 g-os szeletekre és bepanírozzuk a liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa trióba. Sajt lévén duplán kell panírozni, hogy ne folyjon ki sütés közben, tehát a tojásban és a zsemlemorzsában még egyszer megfürdetjük. 

Az air fryert 190 fokra melegítjük, és a zsírpapírral bélelt kosárba helyezzük a bepanírozott sajtokat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 8-10 perc alatt megsütjük őket. Rizibizivel és tartármártással tálaljuk a rántott sajtot. 

rantott-sajt-air-fryerben
Rántott sajt air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 8-10 perc

Ha tetszett a rántott sajt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egyre több háztartásban van air fryer, ami nem is csoda, hiszen ez a konyhai gép rengeteg energiát takaríthat meg nekünk – md szó szert, md átvitt értelemben –, ráadásul jóval egészségesebb is, ha nem bő oljaban sütjük ki az ételeket. Az air fryerben elkészítő a recepteknek egy teljes rovatot szenteltünk az oldalon, de alább kiválogattunk párat, amik igényt tarthatnak a figyelmetekre.

Fish chips air fryerben

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Egészben sült burgonya air fryerben, zöldfűszeres vajjal

Húsgolyók air fryerben tormás mártogatóssal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük