Ncs ember, aki ne szeretné a lángost. Ha valaki mégis azt mondja, akkor szertem ő egy ufó, mert a lángost mdenki szereti. 🙂 Ez a kefires változat tuti mdenkit levesz majd a lábáról. Aztán az, hogy teszel-e rá feltétet, vagy csak simán magában eszed, már csak a te döntésed.

A kefires lángos első lépéseként a lisztet, a tejet, a cukrot, a kefirt és az élesztőt egy dagasztótálba tesszük, és 5 percig dagasztjuk. Miután összeállt a tészta, hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. A dagasztótálat lefóliázzuk és a tésztát szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük.  

A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A bucikat kissé kilapítjuk, és egy gyors, határozott mozdulattal félbehajtjuk, majd a széleit lenyomkodjuk, arra törekedve, hogy mél több levegőt vigyünk a tésztába. Ezt kb. háromszor megismételjük. Kis gombócokat formázunk a tésztából, majd letakarjuk és hagyjuk további 20 percet kelni. 

Egy lábasban, amiben kényelmesen elfér a lángos, elkezdjük melegíteni a sütéshez használt olajat. Kissé olajos kézzel 1-1,5 cm vastag kör formára nyújtjuk a tésztát, a közepére csálunk egy kis lyukat és a 180 fokra melegített olajban oldalanként kb. 40 másodperc alatt kisütjük, majd lecsepegtetjük a felesleges olajat. Ízlés szerti feltéttel tálaljuk. Én most a sajtos-tejfölös és pár baracklekváros mellett tettem le a voksom. 🙂

kefires-langos-2
Kefires lángos (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 20 perc

Ha tetszett a kefires lángos recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas lángos vár rátok az oldalunkon:

Lecsóval töltött lángos

Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel

Sváb krumplis lángos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük