Hogy mitől más a vizes piskóta a hagyományosnál? Sokkal légiesebb, puhább. Nem is gondolnád, hogy egy kevés víz hozzáadásával mi fog kisülni belőle. Aztán, hogy mivel kened, töltöd, machálod össze meg vissza ezt a piskótát, nentől kezdve rád van bízva.

A vizes piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 10 percig verjük a cukorral. Fontos az idő, ne mismásoljuk el! Az utolsó 1 percben kanalanként hozzákeverjük a vizet a sárgájához. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjehabot és a tojássárgájás keveréket nagyon óvatosan összedolgozzuk, figyelve, hogy mél kevésbé törjük össze a habot. Amikor ezzel megvagyunk, 3 részletben a lisztes keveréket is hozzákeverjük a tojásos alaphoz. 

Sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, hozzácsapkodjuk párszor a pulthoz, hogy a légbuborékok távozzanak, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felkockázzuk, majd meglocsoljuk csokoládészósszal. 

vizes-piskota-1
Vizes piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a vizes piskóta recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egy jó piskóta nem piskóta! Egyszerűen összedobható, kicsik és nagyok egyaránt imádják, és úgy variálhatod az ízesítését, ahogy csak szeretnéd. Ezeket a piskótákat se hagyd ki:

Egyszerű kakaós piskóta

Fűszeres-almás piskóta

Rizslisztes piskóta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük