Melengető tarhonyaleves sok-sok zöldséggel, na meg persze tarhonyával és fűszerekkel!

A tarhonyaleves gazdagon elkészítésének első lépéseként a zsírt felhevítjük egy lábasban, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk benne a fomra vágott hagymát és fokhagymát, valamt a 0,5 cm-es kockára aprított paradicsomot és paprikát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 150 ml alaplével, és addig főzzük az alapot, amíg összeesik a paprika is (kb. 10 perc). Ekkor belerakjuk a megtisztított, 1-1,5 cm-es darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Elkeverjük, megszórjuk paprikával, felöntjük a maradék alaplével, és félpuhára főzzük a zöldségeket a levesben. 

A burgonyát meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mt a répákat, majd azt is a levesbe dobjuk. 8 percig főzzük közepes lángon, aztán hozzáadjuk a száraz serpenyőben lepirított tarhonyát is, amivel további 10 percig főzzük, amíg megpuhul. A tarhonya pirításához használt serpenyőben, közepes hőmérsékleten lepirítjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott kolbászt, belerakjuk a levesbe, ezzel pedig el is készült a fogás.

tarhonyaleves-gazdagon
Tarhonyaleves gazdagon (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Ha tetszett a tarhonyaleves gazdagon recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Amikor tésztafőzésen gondolkozunk, méltatlanul ritkán nyúlunk tarhonya után, pedig ebből is rengeteget ki lehet hozni, ráadásul kicsit büszkék is lehetünk rá, hogy egy magyar eredetű ételt készítünk. Ha azon gondolkoztok, hogy milyen ételekben működik jól a tarhonya, akkor mutatunk pár tippet, amikért érdemes lehet levenni a boltok polcairól ebből ez aprócska tésztából is egy zacskóval.

Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tojásos-cukkis lecsó tarhonyával

Zúzapörkölt vele főtt tarhonyával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük