Egyszerű rizs mt köret? Ohhhh, hagyjuk már… 😀 Itt a medvehagymás rizs, amit imádni fog mden kicsi és nagy.

A medvehagymás rizs elkészítéséhez először a rizst bő, sós vízben felrakjuk főni, és mikor megpuhultak a rizsszemek, leszűrjük. Közben a medvehagymát durvára aprítjuk és lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt rizst, átforgatjuk és már tálalhatjuk is. Nem sokkal több energiabefektetés ez a verzió, mt a sima főtt rizs készítése, mégis hihetetlenül feldobja az ízeit a medvehagyma. Ne hagyjátok ki! 

medvehagymas-rizs
Medvehagymás rizs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a rizs receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tudjuk-tudjuk. Az ember legtöbbször nem csak beéri egy marék sültkrumplival, hanem kifejezetten arra vágyik. De ha nemcsak a főételek, hanem a köretek terén is változatosságra törekedtek, akkor néha érdemes szokatlan alapanyagokat is bevetni. Erre remek alkalmat adhatnak a szezonális zöldségek, de akár a krumpliból is rittyenttek valamit, ami túlmutat a bő olajban sütésen. Ha ötletet kerestek, milyen fullos köreteket dobhatnátok össze, akkor mutatunk pár tippet.

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Tejszínes-spenótos krumpli besütve

Füstölt sajtos karfiolkrokett zöldfűszeres majonézzel

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük