Egyszerű rizs mt köret? Ohhhh, hagyjuk már… 😀 Itt a medvehagymás rizs, amit imádni fog mden kicsi és nagy.
A medvehagymás rizs elkészítéséhez először a rizst bő, sós vízben felrakjuk főni, és mikor megpuhultak a rizsszemek, leszűrjük. Közben a medvehagymát durvára aprítjuk és lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt rizst, átforgatjuk és már tálalhatjuk is. Nem sokkal több energiabefektetés ez a verzió, mt a sima főtt rizs készítése, mégis hihetetlenül feldobja az ízeit a medvehagyma. Ne hagyjátok ki!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a rizs receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Tudjuk-tudjuk. Az ember legtöbbször nem csak beéri egy marék sültkrumplival, hanem kifejezetten arra vágyik. De ha nemcsak a főételek, hanem a köretek terén is változatosságra törekedtek, akkor néha érdemes szokatlan alapanyagokat is bevetni. Erre remek alkalmat adhatnak a szezonális zöldségek, de akár a krumpliból is rittyenttek valamit, ami túlmutat a bő olajban sütésen. Ha ötletet kerestek, milyen fullos köreteket dobhatnátok össze, akkor mutatunk pár tippet.
Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta
Tejszínes-spenótos krumpli besütve
Füstölt sajtos karfiolkrokett zöldfűszeres majonézzel
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta