Egy tökéletesen szaftosra készült csirkemellet még szaftosabbá tenni egy szuper medvehagymás töltelékkel? IGEN! És most itt is van hozzá a recept.

A medvehagymával töltött csirkemell első lépéseként a medvehagymát durvára vágjuk, a hagymát fomra aprítjuk, majd az olajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehet egy aprítógépbe, majd hozzáadjuk a pesztót, krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és krémesre daráljuk. Habzsákba töltjük, majd előkészítjük a csirkemelleket.

A csirkemellfiléket megtisztítjuk, egy kisebb késsel a húsba zsebet szúrunk és ebbe belenyomjuk a krémet. A zsebet érdemes kicsit kitágítani az ujjunkkal, hogy több krém férjen el benne.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a megtöltött filéket belehelyezzük és 4-5 perc alatt alaposan lepirítjuk, közepes hőmérsékletnél egy cseppet magasabban, majd a tetejükre parmezánt reszelünk, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben sütjük addig, míg a maghő eléri az 65 fokot. Ez kb. 10 perc, majd grill fokozatra kapcsolunk, és szépen rápirítjuk a sajtot 5 perc alatt.

medvehagymaval-toltott-csirkemell
Medvehagymával töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több recept, ha csirkemellrajongók vagytok:

Brokkolibundás csirkemell

Egyszerű tejszínes csirkemell

Csirkemell narancsos sült hónapos retekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük