Egy szuperegyszerű, nem túlgondolt céklasali, ami rózsaszín és egészséges, szóval tuti a csajok kedvence lesz. De ha pasi vagy, akkor se csüggedj, hiszen egy jó sült húshoz is tökéletes köret. Jó sülthús-recept kell? Eisler Zsolti kollégám bővelkedik benne, keresgélj nála!

A céklát megtisztítjuk és apró, szabályos, kb. 0,5 x 0,5 cm-es méretű kockákra vágjuk. Lehet persze 1 x 1 cm-es méretűre is kockázni, de mél kisebb, annál előbb fő meg, szóval a saját dolgodat könnyíted meg. 🙂 A céklakockákat forró sós vízbe dobjuk, és 12-15 perc alatt ressre, azaz nem teljesen puhára főzzük. Ezután leszűrjük és sütőpapírra terítjük, hogy mél előbb kihűljön.

Miközben hűl a céklánk, elkészítjük a salátánk alapját, amihez a vékony karikára vágott újhagymát egy tálba rakjuk, ehhez mehet a lecsepegtetett kukorica, a zúzott fokhagyma, só, bors, a majonéz, a mustár és a citrom kifacsart leve. Mikor kihűlt a cékla, ezt is belekeverjük, és ezután akár már fogyasztható is. De a legjobb, ha legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és összeérjenek az ízek, így lesz igazán bomba!

majonezes-ceklasalata
Majonézes-kukoricás céklasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: mimum 15 perc

Ha tetszett a majonézes céklasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ádi nagyon ott van a vega receptekben, te is bírod a kajáit? Mutatunk még néhány fogást amit mdenképpen készíts el tőle. Persze csak a majonézes céklasaláta után!

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Pesztóval töltött padlizsán cannelloni besütve

Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük