Kukoricavááázióóó! Úgy bizony, ráadásul nem is akármilyen. Három kukoricás elem egy burgerben. A szuper sajtos burgerpogácsa annyira fullos triót alkot a kukoricahummusszal és a nachosszal, hogy ez a burger nem csak a vegáknak lesz tuti befutó lesz. Ráadásul elkészíteni is legalább annyira könnyű, mt utána befalni.

A triplán kukoricás burger első lépéseként a savanyított retekhez a megtisztított retkeket vékony karikákra vágjuk, majd egy csatos üvegbe dobjuk az ecettel, a cukorral, a sóval, a borssal, a mustár- és koriermaggal, a durvára vágott kaporral, a megroppantott fokhagymával és a vízzel együtt. Alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni kb. 2 órára, de mél tovább áll, annál jobb lesz a végeredmény. Szóval ezzel akár egy nappal előre is lehet készülni.

A kukoricás-sajtos burgerpogácsához a lecsepegtetett kukoricát egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a krémsajtot, hozzáadjuk a tojásokat és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Beleszórjuk a kukoricadarát, a lisztet és a panko morzsát. Sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd 4 darab, kb. 2 cm vastag burgerpogácsát formázunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

A kukoricahummuszhoz mden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk a lime reszelt héjával és kifacsart levével együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A még krémesebb eredmény érdekében egy szűrőn is átpasszírozzuk. 

A lime-os majonézhez mden hozzávalót egy magas falú mérőpohárba teszünk és botmixerrel egy emulziót létrehozva pár másodperc alatt szép krémes majonézt készítünk.

Összeállítás:

Ncs más hátra, mt a burger összeállítása! A burgerbucikat elfelezzük és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk a vágott felüket egy kevés olajon. Az alsó felét megkenjük  a hummusszal, erre jöhet a felcsíkozott római saláta. Rátesszük a kukoricás-sajtos pogácsát, amire felszeletelt paradicsomot pakolunk. Megküldjük nachossal és savanyított retekkel, majd a sort a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk.

triplan-kukoricas-burger-hazi-lime-os-majonezzel-es-savanyított-retekkel
Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: mimum 2 óra

Ha tetszett a triplán kukoricás burger receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük