Néha elgondolkodom, hogy már tényleg mdenből készítettünk tiramisut? Nem unalmas-e már? Aztán szétnézek a szerkesztőségben, akik az első „kész a tiramisu, lehet enni” vezényszóra rohannak át megenni, és rájövök, hogy nem, nem unalmas. Szóval fogadd szeretettel ezt a krémes, kávés kalácstiramisut!
A mulás kalácstiramisu elkészítésének első lépéseként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.
@streetkitchenhu Mulás kalácstiramisu a tavaszi magazból 😍 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO
Az üvegtál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor és a szeletelt mula, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.
![mulas-kalacstiramisu](https://static.korites.hu/live/uploads/2024/03/mulas-kalacstiramisu-2-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka
Ha tetszett a mulás kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem igazán tudunk olyan tiramisu variácót mondani, ami ne fogyna el pillanatok alatt a bázison. Ha esetleg valami fullosab verziót készítenétek el a megszokott recept helyett, akkor mutatunk pár lehetőséget.
Erdei gyümölcsös tiramisu
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu
Sacher-tiramisu
Nóri tojáslikőrös tiramisuja