A ricottától nagyon szuper, puha állaga lesz ennek a sós nasak, amire még a vaj is rásegít. A kissé megpirult szezámmag pedig isteni a tetején, szóval ne habozzatok, készítsétek el!

A szezámmagos rúd elkészítésének első lépéseként a lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval egy tálban. Ehhez hozzáadjuk a vajat, kicsit átmorzsoljuk, majd mehet bele a ricotta és a tojások is, és összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30 percet hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kyújtjuk. 

A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és ezzel megkenjük a kyújtott tészta felületét, amit megszórunk a szezámmaggal. Kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát, majd keresztben is átvágjuk 2-3 sávban, hogy nagyjából 12 cm-es rudakat kapjunk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a rudakat.

szezammagos-rud
Szezámmagos rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Ha tetszett a szezámmagos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha vendégség közeledik, és nem tudjátok, mivel várjátok őket, akad pár recept, amivel tutira bevágódtok házigazdaként.

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából

Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük