Ez a szuperzöld tavaszi rizottó annyira fullos, hogy hús nélkül is egy teljes ebéd lehet bármikor.

A tavaszi rizottó első lépéseként a vaj felét közepes lángon felolvasztjuk egy lábasban. Rádobjuk a fomra aprított salottahagymát és alaposan lepirítjuk, közben belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, elkeverjük és felöntjük a fehérborral, amit 3-4 perc alatt elpárologtatunk belőle. Rádobjuk a spenótot és belefonnyasztjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és addig főzzük, míg fel nem veszi a rizs, ezután megt hozzáadunk egy merőkanálnyival. Addig adagoljuk hozzá így merőkanalanként az alaplevet, míg a rizs kellemesen harapósra nem puhul, közben folyamatosan kevergetjük. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a fás végeitől megszabadított spárgát háromba vágjuk és lepirítjuk az olajon. Ezt is hozzáadjuk a rizottóhoz a zöldborsóval és az aprított petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezán háromnegyedét. További 2-3 percig főzzük, majd aprított petrezselyemmel és a maradék reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

tavaszi-rizotto
Tavaszi rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több rizottórecept:

Medvehagymás-gombás rizottó

Karalábés rizottó

Spárgás-csirkés rizottó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük