Ez az étel szertem úgy tökéletes, ahogy van. Roppanós burgonyás bunda, fokhagymás tejföl, sok reszelt sajt és középen egy jó szelet hús. Szertem ennél több nem is kell egy tökéletes fogáshoz.

A borzas csirkemell bundájához a megpucolt krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percet állni. Ha letelt az idő, alaposan kyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük. 

A csirkemelleket 12 db vékony szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába, és betesszük a kb. 170 fokra előmelegített étolajba. Oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat. 

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. A megsült hússzeleteket megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

borzas-csirkemell
Borzas csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Ha tetszett a borzas csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A borzas csirkemellen túl is vannak még borzongatóan jó kaják:

Cukkis mátrai borzaska

Tepsis mátrai borzaska

Mátrai borzaska 2.0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük