Húsvéti sonkás kaja még sosem volt ennyire szexi! Az omlósra főtt sonkacsíkokat ropogósra pirítjuk egy jó adag barbecue-szósszal, majd az egészet megküldjük házi tormás majonézzel. Na, összefutott már a nyál a szátokban? 😀

A húsvéti burger elkészítéséhez először a tojássárgájákat és a mustárt habverővel kikeverjük pár csepp citromlével és sóval. Vékony sugárban, elete csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele, és jól kidolgozzuk. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szert, adunk hozzá még egy kis citromlevet és belekeverjük a vizet is. Végül hozzáadjuk a tormát és a tejfölt.

A főtt-füstölt tarját szálaira tépkedjük és egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd hozzákeverjük a BBQ-szószt, a ketchupot, a vizet, és közepes lángon ragacsosra pirítjuk.

A tojásokhoz egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a vajat is. Beleütjük a tojásokat és rázogatva, hogy a tojás tetejét is érje a forró zsiradék, készre sütjük. 

A hamburgerzsemlét kettévágjuk és mdkét felét megkenjük a tormás majonézzel. Egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük lepirítani, és közben dobunk mellé egy kevés vajat.

Következhet is a burger összeállítása: a megpirított buci aljára jöhet egy adag spenótlevél, aztán a tépett sonka, egy sült tojás és egy jó adag majonéz, majd a buci teteje.

Tipp: A házi majonéz hűtőben 1-2 napig simán eláll, és a húsvéti hidegtálhoz tökéletesen felhasználható.
husveti-burger
Zé-féle húsvéti burger
(Fotó: Street Kitchen)
  •  Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Zé-féle húsvéti burger recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bírod Zé megúszós, ultragyors receptjeit? Akkor a húsvéti burger után jöhetnek ezek is!

Tavaszi vega pad thai

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük