Egy jó tojáskrém sonkával felturbózva is zseniális, már csak ki kell próbálnotok!

A sonkás tojáskrém elkészítésének első lépéseként a tojásokat hideg vízbe dobjuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vízbe rakjuk őket, és megtisztítjuk. Egy tálba tesszük a 0,5 cm-es kockákra vágott sonkát, a fomra vágott vöröshagymát, a vajat, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A tojásokat meghámozzuk és a lehető legapróbbra vágjuk, majd az előzőleg elkészített alaphoz adjuk. Akár azonnal is ehetjük, de legjobb, ha pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Friss, szeletekre vágott bagettel és karikákra vágott újhagymával tálaljuk.

sonkas-tojaskrem
Sonkás tojáskrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Imádjuk az ünnepi reggeliket, amikor otthon van az egész család és ráérősen megreggelizünk közösen. Ilyenkor jó, ha alaposan megpakoljuk az asztalt fomságokkal. A sonka és a friss tavaszi zöldségek mellett húsvétkor a tojáskrém sem maradhat el:

Tojásos tepertőkrém pirítóssal

2-féle húsvéti tojáskrém: avokádós és kolbászos

Klasszikus tojáskrém

Tormás tojáskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük