Ez az egyszerű leves a gombának köszönhetően egy igazi ízbomba. Kóstold meg, és engedd, hogy az egyszerűsége és az ízek varázsa egy pillanat alatt elbűvöljenek.

A zöldséges gombaleves elkészítéséhez először olajat melegítünk egy fazékban és közepes hőfokon kb. 6 perc alatt megdszteljük rajta a fomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kb. 0,5 centis kockára vágott sárga- és fehérrépát és a tv-paprikát, a cikkekre vágott gombát, a sűrített paradicsomot, és magas hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk.

Hozzáadjuk az alaphoz a kakukkfüvet, a petrezselymet, a köményt, a fekete borsot, a fűszerpaprikát, a darált paprika-krémet, a pritam paprika krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. Amikor forr sózzuk, és közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a száraz csipetkét. Azért kell már most hozzáadni, mert a bolti csipetkének viszonylag sok a főzési ideje. Amennyiben frissel dolgozunk, azt elég a főzés vége előtt kb. 3 perccel hozzáadni.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejfölhöz kanalazunk 1-2 evőkanálnyit a léből, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez. Egyet forralunk rajta és tálalunk. 

zoldseges-gombaleves
Zöldséges gombaleves
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a zöldséges gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bírod Zsolti receptjeit és kipróbálnál a zöldséges gombaleves mellé még más kajákat is tőle? Mutatunk még hármat, amit te is imádni fogsz!

Sváb pecsenye

Tejszínes-spenótos krumpli besütve

Kéksajtos rakott cukki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük