A húsmentes fasírtok annyira jó alternatívák! Ez a karfiolos változat meg egyenesen a legjobbak közé tartozik. Gyorsan elkészül és naggggyon fom – annyira, hogy még Zsolti is két pofára tömte! 😀

A karfiolfasírt elkészítésének elős lépése, hogy a karfiolt apró rózsákra szedjük, egy aprítógépbe dobjuk és fomra zúzzuk. A karfiolmorzsát egy keverőtálba szórjuk, és elkeverjük sóval, borssal, a fomra aprított petrezselyemmel, a vékony karikákra vágott újhagymával, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a tojással. Alaposan összegyúrjuk, majd egy fagyiadagoló kanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtokat nedves kézzel lenyomkodjuk, hogy laposabbak és kör alakúak legyenek. Meglocsoljuk őket olajjal, és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-32 percre. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

karfiol-fasirt
Karfiolfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 32 perc

Ha tetszett a karfiol fasírt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Zöldségfasírtokból lassan már mden verziót kipróbáltunk, ha te is így tennél, akkor a karfiol fasírt után ezeket is csekkold majd!

Sárgaborsófasírt

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Medvehagymás zöldségfasírt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük