Természetesen a pogácsákat is a végtelenségig lehet fokozni. Ez alapból is egy nagyon puha, szaftos tésztájú példány, de a biztonság kedvéért azért fogtam és felturbóztam egy kis napraforgómaggal!

A napraforgómagos pogácsa első lépéseként az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztőt, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt napraforgómagot hozzáadjuk a tésztához, beledolgozzuk, majd meleg helyen, lefedve, 1 órán át a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket felvert tojással lekenjük, megszórjuk napraforgómaggal és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

napraforgomagos-pogacsa-2
Napraforgómagos pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Ha tetszett a napraforgómagos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Pogiból sosem elég! A klasszik sajtos, krumplis és tepertős pogácsák mellett néha azért nem árt elkalozni kicsit más ízek felé is. Elvégre a pogik nagy előnye, hogy a végtelenségig lehet variálni őket, és szte lehetetlen melléfogni! Ha a napraforgómagost kipipáltátok, akkor jöhetnek ezek is:

Tejfölös pogácsa

Medvehagymás-parmezános pogácsa

Gluténmentes tepertős pogácsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük