Ismert íz egy „nyalókába” rejtve. Egy kis játékos reggeli vagy uzsi a gyerkőcöknek, illetve gyermeklelkű felnőtteknek.

A mi almás pite nyalókák első lépéseként az almát félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is, majd megszórjuk a fahéjjal, a cukorral és óvatosan összekeverjük. 

A lzertésztát kitérítjük, majd 12 egyenlő kört szúrunk ki belőle. 6 db tésztalapra eloszlatjuk az almaszeleteket. A maradék 6 lapot egy kisebb kiszúróval mtázzuk, ami segít abban is, hogy a felesleges gőz távozzon, majd befedjük vele az almás korongokat, és a széleit egy villával lenyomkodjuk. Lekenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés cukorral is. Ha szeretnénk, a kisebb kiszúróval szaggatott tésztadarabot is feltehetjük díszítésként a tészta tetejére. 

Zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mi pitéket, és 200 fokra melegített sütőbe dobjuk 15-20 percre. Ha megsült, még melegen szúrunk bele egy pálcikát. 

mi-almas-pite-nyalokak-bolti-tesztabol-1
Mi almás pite nyalókák bolti tésztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Ha tetszett a mi almás pite nyalókák recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Lássuk be: az almás pite egyszerűen világbajnok! A nagyiféle rácsos egyenesen ikonikus sütemény, de bármilyen formában csak hevesen bólogatni tudunk, ha almás pitét látunk. A sütyalókák után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Gyorséttermi almás pite

Sós karamellás almás pite

Leveles tésztás almás pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük