Ha félsz, hogy megreped a kalácsod, készítsd el kuglófformában, mert ha a teteje meg is reped, úgyis az lesz az alja. 😀

A csokis-kókuszos kalácskoszorú tésztájához a meleg tejbe szórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a tojást, a tojássárgáját, a többi cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 4 mm vastag téglalapra nyújtjuk. 

A töltelékhez az olvasztott vajban elkeverjük a barna cukrot és a kakaóport, majd megkenjük vele a kyújtott tésztát, és megszórjuk a kókuszreszelékkel, valamt a kisebb darabokra vágott étcsokival (vagy csokipasztillával). 

Hosszában kettévágjuk a tésztát, és mdkét darabot feltekerjük, majd a két rudat megtekerjük többször egymás körül. Belerakjuk a kalácsot egy vajjal vékonyan kikent, majd kilisztezett  kuglófformába, és letakarva 25 percig kelesztjük. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, és rácson hagyjuk kihűlni. Felvágás előtt megszórhatjuk porcukorral.

csokis-kokuszos-kalacskoszoru-2
Csokis-kókuszos kalácskoszorú (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Kelesztési idő: 55-65 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Ha tetszett a csokis-kókuszos kalácskoszorú receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas kalács vár az oldalunkon:

Tiramisus bundás kalács

Mi pisztáciás kalácsok

Kalácsmuff

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük