Ha vegetáriánus lennék, ez az étel rendszeres vendég lenne nálunk itthon. És higgyétek el, nem csak a vegák meg a Stefániák lesznek érte odáig! (Hogy a vega Stefániákról ne is beszéljünk…)

A zöldséges Stefánia-vagdalt első lépéseként a a sárgarépát, a fehérrépát, a csiperkegombát, a szárzellert, a krumplit, a zöldborsót, a vöröshagymát és a fokhagymát több részletben egy konyhai aprítógépbe tesszük és morzsalékossá zúzzuk. Az így kapott zöldségmixet egy nagyobb keverőtálba szedjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fomra vágott petrezselymet, a zablisztet és a zabkorpát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, majd az egészet összedolgozzuk.

A masszát egy zsírpapírral borított tepsiben megformázzuk, a kezünkkel a közepébe csálunk egy mélyedést, hosszanti irányban belehelyezzük a megpucolt főtt tojásokat, majd a kezünkkel összezárjuk a tetejét. Megszórjuk a zabkorpával, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-55 percre és készre sütjük.

Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, mert a sütőből kivéve még lágynak tűnhet a végeredmény, ám az állásban keményedni fog az állaga. De még így se olyan végeredményre számítsunk mt a húsos változatnál, hiszen a húsban lévő fehérje hiánya miatt nem tud úgy összeállni, „bekeményedni”. A felszeletelt vagdaltat petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Még több izgalmas vega vagdalt vár az oldalunkon:

Vegán vagdalt franciasalátával

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Lencsevagdalt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük