Ebből a kekszből érdemes egyből dupla adagot készítened. Megkockáztatom, hogy mire a második tepsi süti megsül, az elsőből már csak a morzsák maradnak meg.

A dupla csokis keksz recept első lépéseként egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Egy robotgép habverő fejével a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd alaposan összekeverjük.

Beletesszük a száraz hozzávalókat, és a gép alacsony fokozatán addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta. Beleöntjük a csokoládépasztillákat, és rövid idő alatt összekeverjük. Frissen tartó fóliába csomagoljuk a tésztát és 24 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát kb. 50 g-os golyókká formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, egymástól jó nagy távolságot tartva, mert sütés során jelentősen szét fognak terülni. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, mert melegen még lágy a tészta, aztán már falhatjuk is a kekszet a délutáni kávéhoz.

Még több klasszikus csokis fomság receptje vár a Street Kitchen legújabb tavaszi magazjában! Keresd az újságárusoknál, a szupermarketekben vagy rendeld házhoz az SK shopból! 
dupla-csokis-keksz-4
Dupla csokis keksz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a dupla csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több csokis fomság a csokirajongók nagy örömére:

Vegán csokis tejberizs

Narancsos-csokis kekszgolyó

Csokis mignon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük