Hoztam nektek egy brutál megúszós, színes tavaszi vega pad thai receptet, amek az elkészítéséhez csupán 30 percre és egy serpenyőre lesz szükségetek!

A vega pad thai elkészítéséhez először a rizstésztát bő, sós, lobogó vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. 

Egy wokban olajat hevítünk és rádobjuk a felszeletelt retket, a felkarikázott újhagymát és a szeletekre vágott pak choit is. Fél perc pirítás után hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, valamt a felkarikázott chilit. 

Átforgatjuk és rádobjuk a kifőtt tésztát, majd jöhet bele a tamardpaszta, a szezámolaj, a barna cukor és a szójaszósz. Újabb alapos átforgatás után az edény egyik felébe toljuk a tésztát, a szabad felébe pedig beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a spenótot és a mungóbabcsírát, és még egyszer átforgatjuk a wok tartalmát. Tányérba szedjük a kész tésztát, és aprított korierrel, valamt mogyoróval megszórva tálaljuk. 

tavaszi-vega-pad-thai
Tavaszi vega pad thai (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a tavaszi vega pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Imádod Zé megúszós receptjeit, mert ncs időd órákon át főzőcskézni, na meg mosogatni se szeretnél egy serpenyőnél több eszközt? Már mutatjuk is miket készíts el a tavaszi pad thai mellett!

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Gnocchi édesburgonyás-sajtos bellel és kolbászmorzsával

Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük