Tudom, hogy a kovászos kenyér az igazi és a menő, de nem mdenki nevelget otthon kovászt, szóval erre az esetre itt egy puha, 50%-ban teljes kiőrlésű kenyér, ami kb. 2,5 óra alatt el is készül. 🙂

A teljes kiőrlésű kenyér elkészítéséhez az első lépés, hogy a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A cukrot elkeverjük a meleg vízzel, majd beleszórjuk az élesztőt, és 5 percet hagyjuk pihenni. Ezután az élesztős keveréket hozzáöntjük a liszz, és simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg, szélmentes helyen 35-40 percig kelesztjük. 

Amikor letelt az idő, kissé átgyúrjuk, hosszúkás alakúra formázzuk és alulról sütőpapírral bélelt, 30 x 10 cm-es kenyérsütő formába rakjuk. Kis vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a magokkal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Teljes kiőrlésű kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Pihentetés: 55 perc + kihűlés
  • Sütési idő: 35 perc

Ha tetszett a teljes kiőrlésű kenyér recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Legszívesebben nyitnál egy házi pékséget? A kenyér mellett akkor ezeket a recepteket is készítsd el!

Kakaós briós

Sajtos-sonkás batyu

Pirított hagymás kenyér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük