Tomi húsvétra egy nagyon színes, nagyon pöpec töltött dagadót dobott össze, amivel kellemesen jóllaknak majd a vendégek, de marad hely a desszertnek is!
A töltött dagadó elkészítéséhez először magát a dagadót megnyitjuk, kiklopfoljuk, bekenjük egy kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk.
Egy lábos vízben 4 db tojást keményre főzünk. A kalácsot felkockázzuk és meglocsoljuk a tejjel. Közben az apróra vágott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy kisebb serpenyőben, és amt kisült egy kis zsiradék belőle, rádobjuk a fomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, és lepirítjuk.
A beáztatott kalácsot kyomkodjuk, és egy keverőtálban összekeverjük a pirított szalonnás hagymával, 2 db nyers tojással, a mustárral és a tormával. A sonkát felkockázzuk, és ez is mehet a kalácsos keverékbe, végül belekeverjük a fomra vágott snidlget és a felkockázott főtt tojást is. Sózzuk és borsozzuk, aztán az egészet alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a dagadót.
Szorosan feltekerjük, majd sütőpapírba és alufóliába tekerjük. Az így kapott rudat tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal és tovább sütjük még kb. 30 percet.
Spenótos tabulé
A körez a bulgurt egy gyorsforralóba tesszük és felöntjük az alaplével. Közepes lángon felforraljuk, majd lefedve készre pároljuk. Az uborkából és a paradicsomból eltávolítjuk a magokat és apró kockákra vágjuk. Az újhagymát is vékonyan felkarikázzuk és egy tálba szórjuk az aprított ubival és paradicsommal együtt. A zöldfűszereket fomra, a spenótot pedig durvára vágjuk, és ezeket is a tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, mehet bele az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, és végül az egészet alaposan átkeverjük.
A megsült dagadót karikákra vágjuk és a spenótos tabuléval együtt tálaljuk.
![husveti-toltott-dagado-spenotos-tabuleval](https://static.korites.hu/live/uploads/2024/03/husveti-toltott-dagado-spenotos-tabuleval-4-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még ncsenek meg a húsvéti menü alappillérei? Ne hagyd ki ezeket a kajákat a töltött dagadó mellett!
Füstölt csülök franciasalátával
Húsvéti töltött csirkecomb
Stefánia-dagadó