Tomi húsvétra egy nagyon színes, nagyon pöpec töltött dagadót dobott össze, amivel kellemesen jóllaknak majd a vendégek, de marad hely a desszertnek is!

A töltött dagadó elkészítéséhez először magát a dagadót megnyitjuk, kiklopfoljuk, bekenjük egy kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk. 

Egy lábos vízben 4 db tojást keményre főzünk. A kalácsot felkockázzuk és meglocsoljuk a tejjel. Közben az apróra vágott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy kisebb serpenyőben, és amt kisült egy kis zsiradék belőle, rádobjuk a fomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, és lepirítjuk. 

A beáztatott kalácsot kyomkodjuk, és egy keverőtálban összekeverjük a pirított szalonnás hagymával, 2 db nyers tojással, a mustárral és a tormával. A sonkát felkockázzuk, és ez is mehet a kalácsos keverékbe, végül belekeverjük a fomra vágott snidlget és a felkockázott főtt tojást is. Sózzuk és borsozzuk, aztán az egészet alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a dagadót. 

Szorosan feltekerjük, majd sütőpapírba és alufóliába tekerjük. Az így kapott rudat tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal és tovább sütjük még kb. 30 percet. 

Spenótos tabulé

A körez a bulgurt egy gyorsforralóba tesszük és felöntjük az alaplével. Közepes lángon felforraljuk, majd lefedve készre pároljuk. Az uborkából és a paradicsomból eltávolítjuk a magokat és apró kockákra vágjuk. Az újhagymát is vékonyan felkarikázzuk és egy tálba szórjuk az aprított ubival és paradicsommal együtt. A zöldfűszereket fomra, a spenótot pedig durvára vágjuk, és ezeket is a tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, mehet bele az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, és végül az egészet alaposan átkeverjük.

A megsült dagadót karikákra vágjuk és a spenótos tabuléval együtt tálaljuk.

husveti-toltott-dagado-spenotos-tabuleval
Húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 1,5 óra

Ha tetszett a húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még ncsenek meg a húsvéti menü alappillérei? Ne hagyd ki ezeket a kajákat a töltött dagadó mellett!

Füstölt csülök franciasalátával

Húsvéti töltött csirkecomb

Stefánia-dagadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük