Igazából ez az ételkülönlegesség lehet csak egy köret is, de önmagában is szuperül tud működni. Én azért egy jó szelet steakkel biztos felturbóznám, de szerencsére nem vagyunk egyformák, szóval nem akarlak befolyásolni.
A tejszínes-spenótos krumpli elkészítésének első lépéseként a krumplikat megmossuk, héjastól félbevágjuk és megsózzuk. A tejszínben elkeverjük a vízzel kikevert keményítőt és a zúzott fokhagymát, majd a sütőtálba öntjük. Én egy kb. 28 cm átmérőjű kerek formát választottam, de ettől el lehet térni. A tejszínes keverékbe beletesszük a spenótleveleket úgy, hogy azokat mél kább ellepje a tejszín, és sózzuk, borsozzuk. Beleültetjük a krumplikat a vágási (Feri 😀) felülettel felfelé, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre és készre sütjük. Köretként vagy önmagában is kiváló.
![tejszes-spenotos-krumpli-besutve](https://static.korites.hu/live/uploads/2024/03/tejszes-spenotos-krumpli-besutve-1-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejszínes-spenótos krumpli besütve recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Kevés olyan embert ismerünk, aki egy jóleső főzőcskézés után arra vágyna, hogy elmosogassa a koszos edényeket. Ezt a folyamatot rövidíthatjük le jócskán, ha eleve olyan ételt készítünk, amikhez csak egy lábost kell használnunk. Mutatjuk is, hogy milyen recepteket írjatok fel magatoknak az ilyen napokra.
Egylábasos bakonyi ragu
Cukkis-paradicsomos egylábasos penne
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti
Egylábasos tejszínes-gombás tészta