Igazából ez az ételkülönlegesség lehet csak egy köret is, de önmagában is szuperül tud működni. Én azért egy jó szelet steakkel biztos felturbóznám, de szerencsére nem vagyunk egyformák, szóval nem akarlak befolyásolni.

A tejszínes-spenótos krumpli elkészítésének első lépéseként a krumplikat megmossuk, héjastól félbevágjuk és megsózzuk. A tejszínben elkeverjük a vízzel kikevert keményítőt és a zúzott fokhagymát, majd a sütőtálba öntjük. Én egy kb. 28 cm átmérőjű kerek formát választottam, de ettől el lehet térni. A tejszínes keverékbe beletesszük a spenótleveleket úgy, hogy azokat mél kább ellepje a tejszín, és sózzuk, borsozzuk. Beleültetjük a krumplikat a vágási (Feri 😀) felülettel felfelé, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre és készre sütjük. Köretként vagy önmagában is kiváló.

tejszes-spenotos-krumpli-besutve
Tejszínes-spenótos krumpli besütve (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a tejszínes-spenótos krumpli besütve recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Kevés olyan embert ismerünk, aki egy jóleső főzőcskézés után arra vágyna, hogy elmosogassa a koszos edényeket. Ezt a folyamatot rövidíthatjük le jócskán, ha eleve olyan ételt készítünk, amikhez csak egy lábost kell használnunk. Mutatjuk is, hogy milyen recepteket írjatok fel magatoknak az ilyen napokra.

Egylábasos bakonyi ragu

Cukkis-paradicsomos egylábasos penne

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük