Ez az étel amilyen egyszerű, annyira fom. Én egyenesen rajongok az így elkészült ételkülönlegességekért, annak ellenére, hogy nem vagyok egy karajfanatikus. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb dolog, ami egy karajjal történhet!

A sváb pecsenye elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul csak pár hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy egy remek ebédet kapjunk. Ehhez először a húsokat kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a zsíron. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből és megforgatjuk őket a lisztben.

A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a zúzott fokhagymát. (Fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, mert könnyen megég a fokhagyma.) Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. fél perc alatt lepirítjuk azt is, majd felöntjük a húslevessel, visszatesszük a szaftba a hússzeleteket, lefedjük és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Petrezselymes rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

Sváb pecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a sváb pecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha igazi húsevő van a családban, akkor bizony a karaj gyakori vendég az asztalon. Nem véletlen, hiszen ezt a husit rengeteg módon elkészítjük. Ha a jól bevált családi receptek helyett kipróbálnátok valami újat, akkor ezekkel a receptekkel mdeképp érdemes lehet megpróbálkoznotok.

Őszi Wellgton-karaj sütőtökpürével

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük