Amellett, hogy ez az egyik legtutibb maradékmentő desszert, rendkívül értékes tápanyagtartalommal is bír a magas gyümölcstartalma révén. Mielőtt megcsömörlenél a sonka + kalács kombációtól, itt az ideje a kalácsos fogások epres újragondolásának!

Az eperlekváros máglyarakás első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével, a vaníliarúd kikapart magjaival és a tejjel. A kisebb darabokra vágott kalácsot beáztatjuk a tojásos-tejes keverékbe.

Az áztatott kalácsot kyomkodjuk, majd a felét a vajjal kikent tepsibe rakjuk. A tetején eloszlatjuk az eperlekvár nagy részét, de 1 evőkanálnyit félreteszünk a habhoz. A lekváros réteget megszórjuk a darált dióval és rápakoljuk a feldarabolt epreket is. Jöhet rá a maradék kalács, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral és lekvárral. Rásimítjuk a máglyarakás tetejére a habot, majd visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Ezután pár percig hagyjuk pihenni, hogy szebben tudjuk szeletelni, és tálalhatjuk is.

Még több izgalmas húsvéti receptet találsz a vadonatúj SK Tavaszi magazban! Keresd az újságárusoknál, a szupermarketekben vagy rendeld meg az SK shopból! 
eperlekvaros-maglyarakas-bolti-kalacsbol-1
Eperlekváros máglyarakás bolti kalácsból (Fotó: Zele Timi)

Ha tetszett az eperlekváros máglyarakás receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas variáció máglyarakásra:

Almás-túrós máglyarakás mulával

Klasszikus almás-túrós máglyarakás

Kalácsmáglyarakás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük