Nem akartam elhni, hogy mekkora keletje volt ennek a „tortának” a bázison. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyerekeknek szánt receptek a felnőttek körében is képesek hódítani.
A palacsta hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével az egészet összedolgozzuk. A biztonság kedvéért ezután az így kapott masszát egy sűrű szövésű szűrőn át is szűrjük. Vékonyan kikenjük a palacstasütőt az olajjal és közepes, közepesen erős hőfokon, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacstákat. Érdemes a szokásosnál kicsit vastagabb palacstákat sütni.
A töltelékhez a tejszínt elkezdjük melegíteni egy gyorsforralóban, és beletördeljük a csokit. Amikor forr, hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt és a vajat is, és folyamatosan kevergetve további 1-2 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Egy fóliát teszünk a krém tetejére úgy, hogy hozzáérjen a krémhez, így nem bőrösödik be, és hagyjuk kihűlni. Amikor kezd kenhetővé válni a krém, összeállítjuk a „tortát”.
Az első palacstát megkenjük a krémmel, majd ráteszünk egy másik palacstát, amit megkenünk a lekvárral és megszórjuk darált dióval. Jöhet egy újabb csokis krémmel megkent palacsta, majd egy lekváros-diós réteg… Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nem kizárt, hogy egy kevés krém fog maradni a végén, de hidd el, nem lesz ellenedre. 🙂 Az utolsó réteget megkenjük a csokis krémmel, majd az egészet rom megszórjuk a cukordrazséval. Tálalás előtt érdemes pár órára hűtőbe rakni, de akár egy egész éjszakát is pihenhet.