A pogácsához nem kell alkalom. Bármikor jól tud esni az embernek csak úgy, vagy akár egy jó gulyás mellé kenyér helyett is. Íme egy tejfölös verzió.

A tejfölös pogácsa elkészítéséhez először a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a tejet egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha letelt az idő, egy enyhén lisztezett deszkán 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével rombusz alakban bevágjuk a tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével pogácsákat szaggatunk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

tejfolos-pogacsa
Tejfölös pogácsa (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a tejfölös pogácsa recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Legyen szülap vagy évforduló, bármit is ünnepeltek, vendégváró falatokra biztosan szükségetek lesz! A tejfölös pogácsa mellett ezek is jól fognak működni!

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük