Az ilyen jellegű szendvicseken hetekig el tudnék élni. Igazából egy ízes, pikáns főétellel van megpakolva, amit a friss korier és a mungóbabcsíra tesz igazán ellenállhatatlanná.

Az ázsiai kaclles bagett elkészítéséhez először a kacllet készítjük el. Ehhez a kacllet megszabadítjuk a bőrétől és vékony szeletekre vágjuk. Füstölésig melegítjük a serpenyőt, beleöntjük az olajat és erős hőfokon, készültségi szttől függően 1-2 perc alatt elősütjük benne a kacllet, amit sütés közben sózunk is. A húsnál tartsuk szem előtt, hogy a végén még kap majd egy kis hőkezelést, tehát ne süssük teljesen a kívánt készültségig.

Az ázsiai kaclles bagett raguja:

A raguhoz sztén olajat melegítünk ugyanabban a serpenyőben, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a nagyon apró kockákra vágott gyömbért és a karikára vágott chilit, majd közepes vagy kicsit még alacsonyabb hőfokon 1 percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott salottahagymát, a julienne-re, vagyis gyufaszálra vágott sárgarépát, és erős hőfokon 1 percig pirítjuk. Felöntjük a megadott vízmennyiség felével (kb. 75 ml-rel) és nagyon erős hőfokon addig hőkezeljük a zöldségeket, amíg a víz el nem párolog, ez kb. 1 perc.

Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kaliforniai paprikát, visszarakjuk a serpenyőbe a kacllet, sózzuk és felöntjük a maradék vízzel. Hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet, megszórjuk a szezámmaggal, az egészet átkeverjük, egyet forralunk rajta és összeállítjuk a szendvicset. Ehhez a bagetteket félbevágjuk, belepakoljuk a ragut, amek a tetejére tesszük a koriert és a mungóbabcsírát, végül pedig jöhet a bagett másik fele.

azsiai-kaclles-bagett
Ázsiai kaclles bagett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett az ázsiai kaclles bagett receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük