Maximum fél óra alatt tartalmas ebéd vagy vacsi? Parancsoljatok! 🙂 És a legjobb, hogy egy serpenyőben össze tudjátok dobni az egészet.

A gombás-spenótos gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben habzásig melegítünk a vajat, és közepes-magas közötti hőmérsékleten aranybarnára sütjük benne a felszeletelt gombát kb. 10 perc alatt. Ha kész, kiszedjük egy tányérba és félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékban 2-3 perc alatt megdszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát. Jöhet hozzá a kakukkfű morzsolt levele és a spenót, amit megfonnyasztunk az alapon. Ha összeesett, felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a gnocchit és 4-5 perc alatt összefőzzük az egészet. Visszatesszük a serpenyőbe a pirított gombát, sózzuk, borsozzuk, és egy alapos összeforgatás után már szedhetjük is a kész gnocchit a tányérokba. A tetejére reszelünk egy kis parmezánt, és már falhatjuk is!

gombás-spenótos-gnocchi
Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

Ha tetszett az egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egyszerű, de nagyszerű egyserpenyős kajákat keresel? Az egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi mellé hoztunk még pár receptet!

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Kolbászos-paradicsomos gnocchi

Gombapörkölt 4-féle gombából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük