Az ázsiai ízek rajongói most jól figyeljenek! Gyors és látványos kajaötletet mutatunk, ami tökéletes akár egy rira is. Tuti nem marad el a siker utána… 🙂

A gombóchoz a húst ledaráljuk és összekeverjük a fomra vágott fokhagymával, gyömbérrel és újhagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Ebből aztán 12 db gombócot formázunk, és egy serpenyőben, magas hőfokon körbesütjük őket az olajon.

A teriyaki szószhoz egy kisebb tálban összekeverjük a szeletelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort.

Miután szépen körbekérgesítettük a gombócokat, rázúdítjuk a teriyaki alapot és közepes hőfokon elkezdjük párolni. A vizet kikeverjük a keményítővel, ezt is hozzáöntjük az alaphoz, és fedő alatt készre főzzük benne a gombócokat úgy, hogy szép sűrű mártást kapjunk a végén.

A rizstésztát a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a szezámolajjal.

Tányérba szedjük a tésztát és mellé pakoljuk a gombócokat a mártással együtt. Megszórjuk aprított újhagymával, szezámmaggal, chilipehellyel, és egy-egy cikk lime-ot kínálunk mellé.

Teriyaki csirkegombóc rizstésztával (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a teriyaki csirkegombóc rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Mi teljesen odavagyunk az ázsiai ízekért! Te is? Akkor a teriyaki csirkegombóc után próbáld ki ezeket is!

Kókusztejes ázsiai zöldségragu

Ázsiai karfiolsteak fűszeres ropogós burgonyával

Sushi wrap sushi nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük