A túrós csuszát egy új sztre emelhetjük ezzel a sült verzióval, ami nem csak extrább és több textúrát ad az ételnek, de szertem jobb ízeket is. A végén meglocsoljuk egy jó adag tejföllel, és ropogósra pirított pancettával szórjuk meg.

A tepsis sült túrós csusza elkészítésének első lépéseként a pancettát bedobjuk a 200 fokra melegített sütőbe egy sütőpapírral bélelt teps kb. 15 percre, míg szépen megpirul.

A csuszatésztát kifőzzük 7-8 perc alatt sós, lobogó vízben. A megfőtt tésztát leszűrjük, elkeverjük a túróval, a tejföl háromnegyedével, alaposan megsózzuk, egy tepsibe kanalazzuk, majd visszadobjuk a sütőbe 12-15 percre.

A kész tésztát megszórjuk a lepirult pancettával, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és kanalazhatjuk is a tepsiből.

tepsis-sult-turos-csusza
Tepsis sült túrós csusza (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Mdegy, hogy édes vagy sós fomságba kerül, a túró fantasztikus alapanyag. Egy jó pörkölt túrós csuszával ellenállhatatlan főétel, de egy isteni túrós desszertre is ritkán mondunk nemet. Ha épp áll a hűtőtökben egy adag ebből a fantasztikus fomságból, akkor ezek közül az ételek közül mdenképp készítsetek el egyet.

Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel

Rákóczi-túrós-trifle habcsókkal

Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával

Mézes, erdei gyümölcsös túrókrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük