Egy újabb verziója a lepénykenyérnek, amit imádni fogsz.

A chapati elkészítéséhez a kétféle lisztet elkeverjük a sóval, az olajjal és a vízzel, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva félretesszük 10 percre pihenni.

A hummuszhoz a megpucolt magót és a leszűrt csicseriborsót egy aprítóba tesszük, hozzáadjuk a curryport, a currypasztát, a fokhagymát, sót, borsot, az olívaolajat, a tahit, a chilit és a gyömbért, és az egészet krémesre turmixoljuk. 

A pihentetett tésztát 10-felé osztjuk, golyókat formázunk belőle és lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Egyesével forró, száraz serpenyőbe dobjuk a tésztákat és megspricceljük kevés vízzel. Addig sütjük, míg szép barna pöttyös lesz mdkét fele a chapatak, ez oldalanként 3-4 perc.

A frissen sült lepénykenyérrel már lehet is a tunkolni a mangós-currys hummuszt! 

Chapati mangós-currys hummusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 10 perc

Ha tetszett a chapati mangós-currys hummusszal receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több diai ihletésű recept, amikből nem hiányoznak a jellegzetes fűszerek:

Indiai padlizsánkrém naanchipsszel

Tejfölös csirke tikka masala

Vegán diai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük