Ez a rakottas egy könnyű kis vegetáriánus vacsora lehet. Simán elkészítő maradék rizsből is, így az élelmiszer-pazarlást is megússzuk és egy szuper ételkülönlegesség lesz a végeredmény.

A spenótos-rizses rakottas elkészítéséhez elsőként a rizst bő, sós vízben puhára főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos spenótot és közepesen erős hőfokon addig pirítjuk, amíg fel nem olvad és a víz el nem párolog. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A belhez felolvasztjuk a vajat egy egy gyorsforralóban. Hozzáadjuk a lisztet és egy kézi habverő segítségével elkeverjük. Közepes hőfokon 1 percig pirítjuk, majd kb. 3 adagban hozzáadjuk a tejet és forrástól számítva kb. fél percig főzzük, közben sózzuk. A kész belbe belekeverjük a spenótot és a leszűrt rizst is. A keveréket beleöntjük a sütőtálba, a tetejére ütjük a tojásokat, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre és készre sütjük.

spenotos-rizses-rakottas
Spenótos-rizses rakottas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Ha tetszett a spenótos-rizses rakottas, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több recept, amiből nem hiányozhat a spenót:

5 hozzávalós spenótos omlett

Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal

Spenótos lasagne ricottával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük